به گزارش مشرق، «محمود الزهار»، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ضمن دفاع از رابطه حماس در مقام یک جنبش مقاومت فلسطینی با جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت تحکیم این روابط تاکید کرد.
الزهار در این خصوص تصریح کرد: تحکیم روابط با تهران به منظور تقویت مقاومت ضروری است و خدمت به آرمانهای فلسطین محسوب میشود.
الزهار با انتقاد از ناخرسندی برخی نسبت به نزدیکی حماس با تهران از کشورهای عربی خواست حماس را برای اتخاذ مواضعی خارج از چارچوب منافع و قضیه فلسطین تحت فشار قرار ندهد.
منابع اطلاع رسانی فلسطینی اخیرا اعلام کردند که عربستان سعودی از سازمان فلسطینی حماس خواسته در روابط خود با ایران تجدید نظر کند تا در ازای آن، سعودیها به برداشته شدن محاصره غزه کمک کنند. این درخواست در تماس یک مقام اطلاعاتی سعودی با رهبران حماس مطرح شده است.
الزهار در واکنش به این اخبار گفت: تا جایی که من میدانم هیچ کسی به نزدیکی تهران و حماس اعتراضی نکرده است و اگر اعتراضی صورت بگیرد ما با معترضان وارد گفتوگو خواهیم شد و موضع خود را برای آنها شرح میدهیم.
این رهبر حماس درباره برنامههای این جنبش برای تقویت رابطه خود با ایران گفت: این مسائل محرمانه است که در رسانهها مطرح نمیشود مقامات حماس سیاستی را برای تحکیم این رابطه ترسیم میکنند.
محمود الزهار در بخش دیگری از این گفتوگو خبر حاکی از اجازه حماس به طرفداران محمد دحلان عضو جدا شده از جنبش فتح برای داشتن آزادی عمل در غزه علیه رهبران فتح را رد کرد.
صدها تن از هواداران دحلان پنجشنبه گذشته با برپایی تجمعی در غزه به سیاستهای محمود عباس رهبر جنبش فتح و رئیس تشکیلات خودگردان اعتراض کردند، این تجمع انعکاس تشدید درگیری درمیان رهبران جنبش فتح است.
در همین حال جنبش حماس از طرفداران خود خواست دراین تجمع شرکت نکنند.
تظاهرات کنندگان با سر دادن شعارهایی ابومازن را به کناره گیری از قدرت و دست برداشتن از فساد و خیانت دعوت کرده و خواستار پیوستن مجدد دحلان به جنبش فتح شدند.
الزهار در پایان گفتوگوی خود تاکید کرد: اجازه برگزاری این تظاهرات به معنای خرسندی از آشکار شدن اختلافات در درون جنبش فتح نیست و در هر حال غزه برای هر طرفی که قصد برگزاری برنامهای منضبط و مطابق با مقررات را داشته باشد منعی نمی گذارد اما به شرطی که شروط و موازین معمول برای برگزاری تجمعهای اعتراضی رعایت شود.
درگیری میان محمد دحلان و محمود عباس از زمانی شروع شد که محمود عباس همه اختیارات را از آن خود کرد و همه پست ها را درتصرف طرفدارانش قرار داد.
محمود عباس و محمد دحلان در زمان رهبری یاسر عرفات همپیمان و دوست بودند اما هنگامی که ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان شد احساس کرد که محمد دحلان به دنبال ریاست این تشکیلات و فردی خطرناک است.
درگیری میان این دو،پنهانی بود و ابومازن به آهستگی همه طرفداران دحلان را از پستهای حساس تشکیلات خودگردان در رام الله برکنار کرد.
محمد دحلان درواکنش به این اقدامات،ابومازن را به فساد سیاسی ومالی متهم کرد تا اینکه کار به جایی رسید که رئیس تشکیلات خودگردان،محمد دحلان را از کمیته مرکزی جنبش فتح و تعدادی دیگر از فرماندهان فتح را از شورای انقلابی این جنبش اخراج کرد.
ابومازن همچنین حکم حبس دوساله را برای محمد دحلان صادر نمود و یکصد تن از طرفداران دحلان در دستگاه های امنیتی تشکیلات خودگردان را اخراج کرد.